Tid for adventskalender

Da begynner man å nærme seg tiden som er høydepunktet for ungene, men mange ganger marerittet for foreldrene. Adventstiden...30. november er kvelden da mange av oss sitter til langt på natt og pakker 24 små gaver, med papir og bånd for å ha alt ferdig til poden våkner forventningsfullt på morgenen, klar til å åpne første luke i adventskalenderen. Kanskje du til og med er den som må sitte å pakke inn 24x3 gaver eller mer?

Å lage adventskalender skal jo være hyggelig, men av og til kan stresset ta overhånd. Vi ønsker å gjøre den så perfekt som mulig, men blir poden fornøyd?

Vi har samlet noen tips til ulike typer adventskalender som kanskje kan være til hjelp dersom du fortsatt ikke helt vet hvordan du kan komme i mål. Her har vi tatt med de gode gamle, samt noen som er litt utenom det vanlige. Kanskje man skal tørre å tenke litt utenfor boksen? Å ha huset fullt at 24x3 småting som ingen bruker, og som i tillegg har kostet noen tusen kroner, er jo ingen tjent med (bortsett fra handelsnæringen). Så ta en titt, og legg gjerne igjen en kommentar dersom du har en idé til adventskalender som andre kanskje kan gjøre seg nytte av.

1. Personlig adventskalender

Lag en adventskalender der hver luke inneholder et bilde av barnet. Gå gjennom bildene du har, og finn frem til de som barnet kanskje aldri har sett før, fra babytiden og barnehage tiden, sammen med besteforeldre eller kanskje en venn/venninne som de har kjent siden de var små. Eventuelt kan du noen av dagene legge inn en historie fra da barnet var liten, noe morsomt de gjorde eller sa.

2. Kalender i 3 deler

Lag en kalender der man har litt variasjon. Del lukene i 3 og ha eks. en gave i luke 1, en felles aktivitet i luke 2 og et bilde etc. i luke 3, så gjentas dette resten av tiden. Når det gjelder aktiviteten, så kan man gjøre det litt ekstra morsomt ved at man skriver ned aktiviteten, klipper bokstavene fra hverandre og gjemmer de rundt i stuen. Så må barna lete frem alle bokstavene, og deretter pusle de sammen til riktig ord. Dette er en morsom aktivitet som er gøy å gjøre sammen dersom man har flere barn.

3. Omvendt julekalender

Her er det snakk om å lage en kalender der man gir i stedet for å få. Denne typen kalender er vanlig å bruke i skolen, men kan godt brukes hjemme også. Kanskje man kan gjøre noe for andre, rett og slett en god gammeldags gjerning. Det kan være så enkelt at en luke forteller at man den dagen skal ringe noen og si at man er glade i de, eller spørre noen om de trenger hjelp etc. Poenget er å få fokuset vekk fra "meg, meg, meg!".

4. Lego som deles i 24 biter

Kjøp et legosett (eller annen leke som kommer i biter) og del opp i 24 deler, så kan barnet sette sammen alt på juleaften.

5. Godteri kalender

God gammeldags kalender med godteri.

6. Nyttige ting

Pakkekalender som inneholder nyttige ting som barna trenger uansett, men husk å kjøpe noe som barna også setter pris på sånn innimellom sokker og truser.

7. Aktiviteter

Legg opp til aktiviteter som familien kan gjøre sammen, eks gå i svømmehallen, gå i akebakken, gå på kafe, spille et spill eller dra på besøk til noen. Det er også lurt å knytte aktivitetene opp mot ting man likevel må gjøre i førjulstiden som eks. lage pepperkaker, pynte marsipan, lage julepynt etc.

8. En god kombinasjon

Ha en luke med gave, en med aktivitet, en med god gjerning, en med godteri, en med bilde etc etc. Da får man en god kombinasjon og en kalender som ikke er forutsigbar.

9. Kjøp en ferdiglaget...

Hva er ditt beste tips til adventskalender?


Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square