Trenger du en egen konto for regninger?

En av de første tingen man bør gjøre dersom man ønsker mer system og oversikt over økonomien er å opprette en egen konto for faste utgifter som eks. strøm, telefon, lån og avis og en egen konto for daglig drift som mat, klær, uteliv osv. Ved å ha separate konti vil du med en gang få mye bedre kontroll over forbruket, samt at det blir mye enklere å både lage og opprettholde et budsjett.

Det neste steget er å sette av et fast beløp hver måned til regningskonto. Dette beløpet skal være stort nok til å dekke alle regningene som kommer. Noen måneder vil du bruke mindre penger på regninger enn det du har satt av, mens du andre måneder vil bruke mer. Poenget med å sette av et fast beløp er at de månedene du bruker mindre så vil du spare dette og dermed fortsatt ha nok de månedene du har regninger for mer enn det du setter inn.

Men hvordan skal man vite hvor mye man må sette av hver måned? Den beste måten er å ta utgangspunkt i forrige år. Ved å gå gjennom de siste 12 måneder finner du ut hvor mye du betalte i regninger forrige år, når du da deler beløpet på 12 så finner du snittbeløpet. Det er dette snittbeløpet du minimum må sette av hver måned. Selvsagt kan ting ha endret seg siden året før - eksempelvis kan man ha fått ekstra utgifter til barnehage, kanskje har man flyttet og fått høyere kommunale avgifter etc. og dette må man selvsagt ta i betraktning. Når vi sier minimum så er det fordi det kan være lurt å plusse på litt ekstra for eksempel kr. 2000,- pr. måned, dette for å ta høyde for uforutsette kostnader. Skulle det være slik at utgiftene ikke øker – ja så bygger du deg opp en liten ”hemmelig” sparekonto på regningskonto.

I spørreundersøkelsen vi foretok i forrige måned svarte hele 67% at de allerede har en egen konto for regninger. Dette synes vi er veldig bra, men håper at tallet etter hvert blir større.

(Likte du artikkelen? Følg oss gjerne på Facebook)


Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square